Wintervoorstellingen café Staal 2017

Afwisselend programma winteroptredens 2017 in café theater STAAL,
Voor de veertiende keer op rij is het Gerard Wortel wederom gelukt om een prachtig en evenwichtig winterprogramma samen te stellen voor op de zondagmiddagen in café Staal.
In de maanden januari, februari en maart vindt er traditiegetrouw, steeds op de laatste zondag van die maanden, een dubbeloptreden plaats van bekende en minder bekende artiesten. Maximaal negentig bezoekers kunnen zittend, niet rokend en applaudiserend, volop genieten van een keur aan artiesten.
Een dubbeloptreden bestaat meestal uit twee verschillende genres. Zo kan het gebeuren dat er voor de pauze een verhalenverteller optreedt en na de pauze een singer-songwriter.
Binnen de samenstelling van het programma wordt steeds rekening gehouden met een goede mix voor jong en oud.
Voor de komende winteroptredens ziet het programma er als volgt uit:
Op zondag 29 januari voor de pauze: Ellen Schoenaerts en Tom Pintens
Deze Vlaamse singer-songwriter heeft lak aan de stilzwijgende conventies. Ellen heeft geen drang naar mooischrijverij, naar schoonmoederlijk opgelegde schoonheid die onvoldaan en onvoldragen aanvoelt. Schoenaerts’stem krast als een naald in de songs. Zelden is de poëtische zeggingskracht van onz taal zo accuraat en prikt ze gevoelens zo herkenbaar tegen de muur van onze ziel.
Na de pauze: Anouk Dorfmann en Johan Hoogeboom
Samen met de Bussumse pianist Johan Hoogeboom (bekend als cabaretier, componist, schrijver) zal Anouk met haar Franse chansons een afwisselend muzikaal programma brengen met zowel bekende liederen, klassiekers, als nieuwe pareltjes. Een optreden vol emotie, humor, herkenning en kritiek. Johan en Anouk nemen je mee op reis door het rijke landschap van het Franse lied, langs liederen die u tot rust brengen, ontroeren en waarmee we tegen kanonnen kunnen spreken.
Op zondag 26 februari voor de pauze: Johan Olof en Liesbeth Vreeburg
Johan studeerde viool aan het Utrechts Conservatorium en speelt regelmatig bij orkesten als het Residentie Orkest en het Nederlands Philharmonisch orkest.
Liesbeth studeerde harp eveneens aan het Utrechts Conservatorium. Zij is actief als soliste en als kamermusicus in diverse ensembles. Ze remplaceert bij o.a. het Rotterdams Philharmonisch Orkest, Het Noord-Nederlands Orkest en het Koninklijk Concertgebouworkest.
In 2011 richtte Johan samen met harpiste Liesbeth  het Oneiros Ensemble op. Dit kamermuziekensemble vertelt verhalen met klassieke muziek in wisselende bezettingen en gaat verbindingen aan met andere kunstvormen.
Na de pauze: Alex Roeka
Roeka is singer-songwriter en zingt over de schaduwzijde van het bestaan. Roeka is rauw, melancholisch en ontwapenend. Hij communiceert via muziek, Roeka is muziek. Muzikale poëzie en volledig gespeend van eigentijdse ironie.
Op zondag 26 maart (één optreden): Toby Beard en band
Deze charismatische Australische singer-songwriter en gitarite zal voor de derde keer in Eemnes zijn. Met haar drie muzikanten op cajon, viool en bas weet Toby met al haar temperament haar publiek te ontroeren, te bewegen en vooral te imponeren. De muziek van Toby is niet tot een enkel genre terug te brengen. Folk, blues, rock, roots, reggae en zelfs chansons klinken door in de voortdurend gepassioneerde aanwezige zangeres. Adrenalinekicks en puur kippenvel wisselen elkaar af.

Zorg dat je er direct bij bent! De ervaring heeft geleerd dat de kaarten voor de voorstellingen binnen zeer korte tijd uitverkocht zijn.
Locatie voorstellingen: Café Staal, Wakkerendijk 23, Eemnes. Aanvang 13.00 uur. Entree: € 13,–
Voor meer informatie zie www.gerardwortel.nl. Reserveren via gerardwortel@ziggo.nl