Wortel laat je peentjes zweten

Gerard Wortel is theatermaker, entertainer, bard, stadsdichter, taalknutselaar en zanger.
Wortel gooit heel zijn theaterervaring, zijn muzikale en theatrale creaties en al zijn levensliederlijke teksten in de strijd met het publiek.
Vanuit zijn eenpersoons ronddraaiend theatertje, muzikaal ondersteund door de partituurloze cellist Bas van Waard weet deze troubadour als geen ander zijn publiek te bespelen, te betrappen en te bezingen.
Zijn teksten verhouden zich tussen scherts en gevoeligheid, tussen lichtzinnigheid en diepte, tussen lichte spot en hartstochtelijk mededogen en tussen absurditeit en aandoenlijke ingetogenheid.
De kracht van dit barse multitalent ligt vooral in zijn liedthema’s, zijn niet aflatend improvisatievermogen, zijn beeldend taalgebruik en zelfspot. Zowel in zijn teksten als met zijn bizarre muziekapparaten zet Wortel het publiek graag op het verkeerde been.
En zoals het een wortel betaamt gaat Gerard ook nog de diepte in.
En dat met teksten die ‘er toe doen’, met een grote taaldichtheid, en een zodanige snelheid dat er voor de gemiddelde luisteraar bijna geen ruimte overblijft voor enige ontlading. Ben je nog maar net bekomen van zijn liedje over zijn angst in de supermarkt, in één adem moet je al weer aanhoren hoe hij zich ergert aan de e-biker, waarna hij direct zijn liefde voor de teckel bezingt.
Wortel hekelt, ontroert of laat je ouderwets lachen.
Een muziektijdschrift omschreef hem als ‘het onechte kind van Cornelis Vreeswijk en Jaap Fischer’.
Met Gerard Wortel is het een avondje peentjes zweten!

Voor meer informatie en boekingen:
info@gerardwortel.nl   –  035 5336095  –  06 46720461


De Schoen:Het schoeisel is iets wat mij boeit, je kan er overal mee komen door louter op de hak genomen en op dezelfde leest geschoeid’